Subota, 02.12.2023.

10:25

U međunarodnoj policijskoj akciji "Džad" uhapšene 23 osobe u Republici Srpskoj

Na području Republike Srpske (RS) su u međunarodnoj policijskoj akciji "Džad" uhapšena 23 lica,

Izvor: Tanjug

U međunarodnoj policijskoj akciji
EPA/ ANDREJ CUKIC

Otkriveno je 20 krivičnih dela, najviše iz oblasti trgovine drogom i oružjem, saopšteno je iz MUP-a RS.

Policijski službenici MUP-a RS su, u okviru akcije usmerene na zajedničko delovanje protiv nelegalne trgovine oružjem, drogom, krijumčarenja migranata i trgovine ljudima, izvršili proveru 852 lica i 701 vozila, prenosi Srna.

"Slobode su lišena 23 lica na području Republike Srpske i otkriveno je 20 krivičnih dela, od čega 15 krivičnih dela neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga i pet krivičnih dela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Pronađeno je i oduzeto 13 pušaka, pet pištolja i 1.370 komada municije", navodi MUP RS.

Dodaje se da su akciju realizovale policije 26 evropskih zemalja uz podršku Evropola, Evrodžasta, Fronteksa i Interpola.

U ovim aktivnostima učestvovalo je 710 policijskih službenika MUP-a Republike Srpske uz podršku policijskih uprava Istočno Sarajevo, Prijedor, Doboj i Banjaluka.

Iz MUP-a Republike Srpske su istakli da je jedna od njihovih značajnijih aktivnosti u ovoj međunarodnoj policijskoj aktivnosti akcija sa šifrovanim nazivom "Kode", u kojoj su pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo zajedno sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet i u saradnji sa Evropolom slobode lišili 14 lica.

Njima se na teret stavlja da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i promet drogom.

U akciji "Džad" širom Evrope učestvovalo je ukupno 22.488 službenika, a epilog su 163 pokrenute istrage.

Provereno je ukupno 215.273 osoba i 67.277 vozila, kao i 5.225 poštanskih pošiljaka i paketa, navodi Srna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

7 h

Podeli: