Serija ruskih udara; Pogođen je VIDEO

Ukrajinska vojska izgubila je prvi leopard 1A5, ruska vojska je artiljerijom pogodila nemački tenk.

Izvor: Novosti

Sreda, 29.11.2023.

17:33

Serija ruskih udara; Pogođen je VIDEO
Foto: Profimedia

Kolumnista Forbsa Dejvid Aks piše o tome.

Američki stručnjak skrenuo je pažnju na snimak snimljen u jednom od pravaca linije fronta, koji se pojavio na internetu. Kako piše Aks, tenk nemačke proizvodnje koji pripada 44. brigadi Oružanih snaga Ukrajine našao se pod artiljerijskom vatrom i ostao na ratištu, pošto ovi tenkovi nisu pogodni za savremeno ratovanje, budući da imaju veoma slab oklop i nikakvu dodatnu zaštitu. Prema Aksu, uništenje tenkova leopard 1A5 je neizbežno.

"Jednom otkriven, nezaštićeni tenk je postao laka meta za, očigledno, seriju artiljerijskih udara, koji su bili usmereni na njega sa sve većom preciznošću", navodi on.

Aks je skrenuo pažnju da je tenk prebrzo izgubljen, najverovatnije nekoliko nedelja nakon što je predat ukrajinskoj vojsci, primljen u službu i pojavio se na bojnom polju. Nemačka je početkom novembra prebacila Ukrajini 25 tenkova leopard 1A5 u novom paketu vojne pomoći. Pre toga, slična oprema je prebačena iz Danske. Tenkovi sa oklopom od 70 mm nemaju dodatnu zaštitu i mogu se probiti bilo kojim protivoklopnim oružjem.

Da dodamo da su Francuzi pre neki dan objavili izveštaj o tenkovskim posadama Oružanih snaga Ukrajine koje su savladale tenkove leopard 1A5. Ukrajinci pred kamerama pričaju kakve su im "divne“ tenkove poklonili njihovi zapadni saveznici, "nadređenije“ od sovjetskih tenkova u službi ruske vojske. Ranije su leopard 1A5 prebačeni u pravcu Kupjanska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: