Netanjahu: Spremni smo na produženje primirja

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu saopštio je večeras da je u razgovoru rekao američkom predsedniku Džou Bajdenu da je otvoren za produženje primirja.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 26.11.2023.

22:37

Netanjahu: Spremni smo na produženje primirja
Foto: Tanjug/Abir Sultan/Pool Photo via AP

Kako je naveo, ponovio je da će se, kada se ono završi, kopnena operacija Izraelskih oružanih snaga (IDF) u Pojasu Gaze nastaviti punom snagom.

"Doveli smo kući još jednu grupu talaca, dece i žena, i dirnut sam u dubinu srca, kao i cela nacija, kada vidimo da su se porodice ponovo spojile", rekao je on u video izjavi. Netanjahu je naveo da je sa Bajdenom razgovarao o oslobađanju talaca, posebno devojčice sa američko-izraelskim državljanstvom Avigajl Idan.

"Kakva je radost videti je sa nama. Ali s druge strane, kakva tuga što se vraća u stvarnost bez roditelja", rekao je Netanjahu, prenosi Tajms of Izrael.

On je istakao da se sadašnje četvorodnevno primirje može produžiti kako bi se omogućilo oslobađanje više talaca "za svaki dan još 10".

"Na kraju sporazuma vraćamo se punom snagom da ostvarimo svoje ciljeve: uništimo Hamas, osiguramo da se Gaza neće vratiti na ono što je bila i naravno da oslobodimo sve naše taoce. Siguran sam da ćemo uspeti u ovoj misiji jer nemamo drugog izbora", poručio je on.

Palestinski pokret Hamas pozvao je ranije danas na produženje primirja sa Izraelom i nakon dogovorena četiri dana, kako bi, kako su naveli, se povećao broj oslobođenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: