Nedelja, 19.11.2023.

10:49

Ispravka: Bajden pogrešno interpretiran

Mediji u regionu pogrešno su preneli izjavu američki predsednika Džo Bajden povodom situacije u Gazi.

Izvor: klix.ba

Ispravka: Bajden pogrešno interpretiran
EPA-EFE/Chris Kleponis / CNP / POOL

Naime, u vesti koja je izašla na portalu B92.net, a na šta nam je ukazao internet sajt "Raskrinkavanje.me", Bajden je u autorskom tekstu za Vašington post govorio o svetskoj krizi, ali je osnovna premisa članka bila netačna, a to je Bajden navodno rekao da Amerika želi rat, ili da će se sukobi u Gazi i Ukrajini pretvoriti u napredak Amerike. To nije tačna interpretacija, već je on naveo sledeće.

“Naš cilj ne bi trebalo da bude jednostavno da zaustavimo rat za danas – trebalo bi da bude da zauvek okončamo rat, prekinemo ciklus neprekidnog nasilja i izgradimo nešto jače u Gazi i širom Bliskog istoka kako se istorija ne bi ponavljala", naveo je on u tekstu.

“U trenutku tolikog nasilja i patnje — u Ukrajini, Izraelu, Gazi i na mnogim drugim mjestima — može biti teško zamisliti da je nešto drugačije moguće. Ali nikada ne smijemo zaboraviti iznova naučenu lekciju iz naše istorije: iz velike tragedije i preokreta može doći do ogromnog napretka. Više nade. Više slobode. Manje besa. Manje žalosti. Manje rata. Ne smemo da izgubimo rešenost da sledimo te ciljeve, jer je sada najpotrebnija jasna vizija, velike ideje i politička hrabrost. To je strategija koju će moja administracija nastavlja da vodi — na Bliskom istoku, u Evropi i širom sveta. Svaki korak koji učinimo ka toj budućnosti je napredak koji čini svet bezbednijim, a Sjedinjene Američke Države sigurnijim", dodao je on.

Iz ovoga se jasno vidi da je interpetacija, kao i naslov vesti da "Amerika želi rat?", bio netačan.

Ovom prilikom se izvinjavamo čitaocima na nenamernom propustu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: