Ponedeljak, 13.11.2023.

11:12

EU jača: Iz Nemačke stigla podrška za Srbiju

Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok izjavila je danas da je očuvanje mira i bezbednosti u Evropi jedan od prioriteta.

Izvor: Kosovo online, Gazeta Blic

EU jača: Iz Nemačke stigla podrška za Srbiju
Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Ona je istakla da tome umnogome može doprineti širenje granica EU pridruživanjem novih članica.

Analena Berbok je dala jasne naloge za perspektivu članstva tzv. Kosova, Albanije, Crne Gore, Severne Makedonije, Bosne i Srbije u Evropskoj uniji, te izrazila zadovoljstvo zato što će se danas šefovi diplomatije zemalja EU sastati sa kolegama sa Zapadnog Balkana.

"Ponuda mira i bezbednosti u Evropskoj uniji je sada najvažniji zaštitni štit, čak i za naše partnere i prijatelje na Zapadnom Balkanu. Zato je toliko važno da u ovim vremenima razumemo da je ekspanzija geopolitičko pitanje i da za mir i bezbednost u Evropi ne bi trebalo da postoje 'sive zone'. Drago mi je što se danas ministri šest zemalja Zapadnog Balkana ponovo sastaju sa nama", rekla je Analena Berbok.

Šefica diplomatije iz Berlina je dodala da se EU jača očekivanim proširenjem novim državama članicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: