Petak, 10.11.2023.

15:53

Najkrvavije borbe tek slede: "Kada izađu iz oklopnih vozila čeka ih pakao"

Izraelske trupe koje su ušle u pojas Gaze uništile su značajan deo stambenih zgrada, i suočiće se sa uličnim borbama kada napuste svoja oklopna vozila.

Izvor: TASS

Najkrvavije borbe tek slede:
Ilustracija: EPA-EFE/EPA-EFE/ATEF SAFADI

Ovo je rekao zamenik generalnog sekretara Palestinskog Islamskog džihada Mohamed al-Hindi.

"Izraelska vojska puca iz tenkova po Gazi, ali čim izađu iz oklopnih vozila, očekuju ih ulične bitke i gubici," prenosi reči al-Hindija kanal Al-Majadin.

"Proteklih 35 dana sukoba su pokazali da su Palestinci sposobni da nastave da pružaju otpor okupatorskim snagama, koje su izvršile invaziju na enklavu," rekao je on.

"Izrael ne samo da bombarduje škole, bolnice i džamije, on koristi oružje gladi protiv naših ljudi u Gazi i napada pekare, sistem vodosnabdevanja i uništava solarne panele," tvrdi al-Hindi.

"Čini se zločin, kakav nismo videli od kraja Drugog svetskog rata," rekao je on.

Povodom sporazuma o razmeni zatvorenika sa Izraelom, al-Hindi tvrdi da je oslobađanje talaca zarobljenih tokom operacije 7. oktobra odložila izraelska strana.

"Netanjahu će pre ili kasnije biti primoran da pristane na ovaj sporazum," rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: