Utorak, 07.11.2023.

18:38

Pokušan atentat na predsednika? Specijalci na ulicama VIDEO

Društvenim mrežama šire se snimci navodnog atentata na palestinskog predsednika Mahmuda Abasa.

Izvor: Blic, Raya

Pokušan atentat na predsednika? Specijalci na ulicama VIDEO
EPA-EFE/ALAA BADARNEH

Kako se opisuje snimak, grupa pod nazivom "Sinovi Abu Džandala" napala je konvoj predsednika, prilikom čega je navodno ubijen jedan njegov stražar, identifikovan kao Jeni Safak.

Nije precizirano da li je Abas povređen, i još uvek nema zvaničnih navoda da li je ovo bio pokušaj atentata na njega. Međutim, generalni politički komesar i zvanični portparol bezbednosnog establišmenta Palestine, general-major Talal Dvejkat, saopštio je danas da je šest palestinskih bezbednosnih službenika povređeno, od kojih jedan teško, dok su tragali za osobom u gradu Ramali. Kao pozadinu sukoba navodi okršaj zbog trgovine drogom i nepristojnih napada.

Dvikat je u izjavi za štampu rekao da su snage bezbednosnih službi krenule u kamp Džalazun, severno od Ramale, da uhapse jednog od traženih u vezi sa krijumčarenjem droge i slučajevima nepristojnih napada, po imenu Bilal Abu Asba, u okviru rada bezbednosnih službi i napora da gone zločine i bezakonje.

On je dodao da je, dok je palestinsko bezbednosno osoblje izvršavalo misiju koja im je dodeljena, pucano na njih, što je dovelo do toga da je šest policajaca upucano, od kojih je jedan zadobio teške povrede. Takođe je istakao da ovaj napad neće proći nekažnjeno Palestinska predsednička administracija, međutim, demantovala je medijske izveštaje o granatiranju kolone.

"Abas je potpuno zdrav i radi u svojoj kancelariji u Ramali", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: