Ponedeljak, 16.10.2023.

14:31

Rusi u jednom danu oborili dva MiG-29 i Su-25

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su sistemi PVO u jednom danu uspešno presreli i oborili dva ukrajinska lovca MiG-29 i jurišni avion Su-25.

Izvor: bulgarianmilitary/M.S.

Rusi u jednom danu oborili dva MiG-29 i Su-25
Foto: Profimedia

Različite lokacije ovih slučajeva su detaljno opisane kao Arhangelsk, Hersonska oblast, kao i Dmitrovka i Zvonjecki u Dnjepropetrovskoj oblasti.

U saopštenju se navodi: "Dva lovca MiG-29 i jedan jurišni avion Su-25 Vazduhoplovnih snaga Ukrajine neutralisani su našim sistemima protivvazdušne odbrane."

Poslednjih nedelja su ruske oružane snage obezbedile nekoliko pobeda protiv vazdušnih aktivnosti ukrajinskih borbenih aviona, kako u letu, tako i na zemlji.

Pre nedelju dana ruski dron kamikaza lanset uspešno je gađao ukrajinski podzvučni mlazni avion Su-25 na aerodromu Dolgincevo, koji se nalazi u Dnjepropetrovskoj oblasti. Tačno vreme ove operacije i video-snimci ostaju neodređeni, a objavljeni su na društvenoj mreži X.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: