Incident u Crnom moru: Ispaljeni hici

Patrolni brod ruske Crnomorske flote jutros je prinudno zaustavio teretni brod u jugozapadnom delu Crnog mora, koji je bio na putu za Ukrajinu.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 13.08.2023.

12:33

Incident u Crnom moru: Ispaljeni hici
Foto: shutterstock, Tsuguliev

On nije reagovao na upozorenje, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"Jutros oko 6.40 sati po moskovskom vremenu, u jugozapadnom delu Crnog mora, patrolni brod Crnomorske flote 'Vasilij Bikov', koji je vršio kontrolu plovidbe, otkrio je teretni brod 'Sukra Okan' pod zastavom Palaua, koji je plovio ka ukrajinskoj luci Izmail", navedeno je u saopštenju.

Kapetan teretnog broda nije odgovorio na zahtev da zaustavi plovilo kako bi bila obavljena provera da li prevozi zabranjenu robu, pa je zato sa ruskog vojnog broda otvorena vatra upozorenja iz automatskog malokalibarskog oružja, prenosi list Izvestija.

Radi provere plovila, sa ruskog vojnog broda podignut je helikopter Ka-29 sa grupom ruskih vojnika, koji su se iskrcali na brod kada je stao.

Nakon završenog pregleda, plovilo „Sukra Okan“ nastavilo je kretanje ka luci Izmail, navodi rusko Ministarstvo.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je 19. jula da će, nakon što je prestao da važi sporazum o izvozu žita iz ukrajinskih luka na Crnom moru, svi brodovi koji plove ka ukrajinskim lukama u Crnom moru biti smatrani za potencijalne prevoznike vojnog tereta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: