Petak, 04.08.2023.

10:03

Ukrajinske kamikaze oštetile ruski brod "Olenegorski rudar"? VIDEO

Služba bezbednosti Ukrajine je zajedno sa ukrajinskom mornaricom izvela operaciju u zalivu Novorosijsk.

Izvor: Tanjug

Ukrajinske kamikaze oštetile ruski brod
EPA-EFE/YONHAP SOUTH KOREA OUT

Kako se navodi, u akciji je oštećen veliki desantni brod "Olenegorski rudar", rekli su izvori u ukrajinskoj specijalnoj službi za ukrajinske medije.

"Kao rezultat napada, na Olenegorskom je stvorena ozbiljna rupa i trenutno nije u stanju da obavlja svoje borbene misije. Sve izjave Rusa o 'odbijenom napadu' su lažne“, rekao je taj izvor, prenosi Interfaks Ukrajina.

Agencija Unian navodi da se na snimku koji su joj obezbedili izvori u ukrajinskoj SBU vidi kako pomorski dron SBU, sa 450 kilograma TNT-a, napada ruski brod sa oko 100 članova posade.

Agencija Rojters je, pozivajući se na svoj izvor, takođe prenela da je ruski brod oštećen u akciji ukrajinske SBU i mornarice.

Ministarstvo odbrane Rusije prethodno je saopštilo da je odbijen pokušaj napada ukrajinskih pomorskih dronova na bazu u Novorosijsku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: