Četvrtak, 04.05.2023.

09:32

I, počelo je: "Da li je ovo realno šta ova deca rade na današnji dan" VIDEO

Na društvenim mrežama pojavio se snimak iz jedne škole, na kom učenici, pred početak časa imitiraju jučerašnji masakr u školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

Izvor: B92

I, počelo je:
Ilustracija: depositphotos/kelpfish

Podsetimo, trinaestogodišnji dečak K.K. čiji pun identitet je MUP saopštio na vanrednoj konferenciji za medije, ušao je u školu sa dva pištolja i četiri molotovljeva koktela. Imao je spisak za likvidaciju dece, kao i plan kako će to da učini. Rezultat njegovog krvavog pira je devetoro ubijenih i sedmoro ranjenih.

Već juče je zabeležen jedan slučaj kopiranja ovog užasnog događaja, što je potvrdio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za medije. On je rekao da je juče jedan učenik u Vojvodini odmah zapretio nečim. "Odmah smo reagovali, zatvorili školu, odveli dete da se sa njim razgovara. Naravno, bila je potpno besmislena pretnja", rekao je Vučić u obraćanju povodom tragedije koja se dogodila u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

Zatim su zabeleženi postovi dece koji su pored slike dečaka ubice ostavljali komnetrare "kakav kralj", uz emotikone pištolja.

I danas je na društvenoj mreži osvanuo snimak dece iz jedne škole, nije jasno koje, osnovne ili srednje, ali bi se po uzrastu dece moglo zaključiti da je reč o srednjoj školi. Nije poznato ni u kojoj školi je nastao snimak. Ali, na njemu jedan dečak, pred početak časa, imitira pištolj, dreći mobilni telefon u ruci, i "puca" po učionici. Tako, "pogađa" druga, koji sedi na klupi, a on potom "pada".

Snimak je objavljen uz komentar "da li je ovo realno šta rade ova deca na današnji dan?".

Mediji su potom objavili i da je u Osnovnoj školi "Jefimija" u Obrenovcu dečak M.D. nakon minuta ćutanja je izvadio puštolj i počeo da mlatara njim u vazduhu. Reč je o plastičnom pištolju. Odmah je prijavljeno policiji i socijalnoj službi. Incident se dogodio oko 7.30 časova. Pripadnici MUP-a su reagovali po prijavi i došli u pomenutu školu, potvrdjeno je Tanjugu u MUP-u. Sa učenikom i njegovim ocem će pripadnici MUP-a obaviti razgovor.

Da će to postati veliki problem upozoravalo je više stručnjaka tokom jučerašnjeg dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

122 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: