Četvrtak, 30.03.2023.

16:38

Hrvatskog železničara otpustili zbog alkohola, sud ga vratio na posao

Železničar iz Zagorja koji je radi kao skretničar dobio je otkaz jer je na poslu zatečen sa 0,18 promila alkohola u krvi, ali ga je sud vratio na posao.

Izvor: Tanjug

Hrvatskog železničara otpustili zbog alkohola, sud ga vratio na posao
Foto: Liz Kcer/Shutterstock

Otkaz je dobio prošle godine u julu, a nepravosnažnom presudom je vraćen na posao jer je utvrđeno da alkotest nije propisno urađen.

Spomenuti muškarac u HŽ-u radi 28 godina i kaže da na redovitim proverama alkoholisanosti nikad nije imao ni promil alkohola.

U večeri merenja prisutnost alkohola mu nije merena vađenjem krvi i kroz mokraću.

"Ne pijem alkohol jer imam zdravstvenih problema, a te sam večeri jeo salatu začinjenu alkoholnim sirđetom“, rekao radnik na sudu, preneli su hrvatski mediji.

Sudija je prihvatio njegovu tužbu i naložio HŽ-u da ga vrati na posao i isplati mu 500 evra troškova.

HZ imaju pravo žalbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: