Subota, 25.03.2023.

21:11

Putin: "Istina će izaći na videlo"

Istina o eksplozijama na gasovodima Severni tok će na kraju biti otkrivena, iako će to biti teško postići, saopštio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Izvor: Tanjug

Putin:
EPA-EFE/VLADIMIR ASTAPKOVICH / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

"Verujem da će biti teško doći do istine o incidentu u Severnom toku, ali će jednog dana verovatno izaći na videlo šta je i kako urađeno“, rekao je Putin u intervjuu za TV kanal Rusija-24, prenosi TASS.

Prema njegovim rečima, Rusija je posle zahteva upućenih Ujedinjenim nacijama u vezi sa pronalaskom signalnog uređaja na spoju cevi "Severnog toka", dobila odgovor da ovaj predmet nije opasan i Moskvi je odbijeno učešće u istrazi.

On je dodao da svakako više nema smisla da se Rusija meša u to, pošto je jedna od zemalja NATO-a, u ovom slučaju Danska, saopštila da je već sve proverila.

Ranije je Danska agencija za energetiku pozvala kompaniju "Nord strim 2 AG", operatora gasovoda "Severni tok 2", da učestvuje u operaciji vađenja objekta otkrivenog u blizini gasovoda. Pronađeni objekat ima oblik cilindra visine oko 40 centimetara i prečnika 10 centimetara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

2 d

Podeli: