Petak, 24.03.2023.

08:34

Učenici osmog razreda polažu probni završni ispit

Učenici osmog razreda osnovne škole polagaće danas i sutra probni završni ispit, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Izvor: Tanjug

Učenici osmog razreda polažu probni završni ispit
Ilustracija: Deposit photos/denisismagilov

Probni test iz matematike počinje danas u 12.00 sati, a iz srpskog, odnosno maternjeg jezika sutra u 9.00 sati, dok se treći test iz izbornog predmeta polaže istog dana u 11.30 sati.

Ministar prosvete, Branko Ružić, rekao je da će probni završni ispit pomoći osmacima da provere svoje znanje, ali i da se upoznaju sa procedurama u vezi sa polaganjem ovog ispita.

Ujedno, to je prilika da učenici procene koliko su u ovom trenutku spremni za predstojeći završni ispit, kako bi imali vremena da upotpune svoja znanja, ovo je prva generacija učenika koja će umesto kombinovanog testa, kao treći test, polagati jedan od pet predmeta po izboru, rekao je ministar.

Kako se navodi, probni završni ispit polagaće oko 64.747 učenika.

Najveći broj učenika, njih 38 odsto opredelio se da polaže test iz biologije, za geografiju 29 odsto, za istoriju oko 16 odsto, njih devet odsto se prijavilo da polaže hemiju kao izborni predmet, dok se osam procenata odlučilo za fiziku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina "da", Srbija "ne"

Ukrajina i Moldavija, po ubrzanoj proceduri i preskačući uobičajeni vozni red, danas počinju pristupne pregovore sa Evropskom unijom.

8:05

25.6.2024.

11 h

Svet

Orban "uvalio kosku" Beogradu?

Mađarski premijer Viktor Orban pohvalio je planove nemačke vlade koja ispituje mogućnost da se procedure za odobravanje azila obavljaju u zemljama koje nisu članice Evropske unije.

9:48

24.6.2024.

1 d

Podeli: