Četvrtak, 23.03.2023.

17:32

Makron u Briselu, posle tri sata...

Francuski predsednik Emanuel Makron stigao je danas diskretno tri sata posle svojih kolega na samit šefova država i vlada Evropske unije u Briselu.

Izvor: Beta

Makron u Briselu, posle tri sata...
EPA-EFE/JOHN THYS / POOL

Makron je stigao na plenarnu sednicu oko 14.45, saopštila je Jelisejska palata i dodala da francuski predsednik nije prošao crvenim tepihom pored kojeg su novinarima na ulazu u zgradu Evropskog saveta.

Ostalih 26 šefova država i vlada stiglo je u 11.00 na ručak sa generalnim sekretarom UN-a Antonijom Guterešom.

Makron, suočen sa političkom i društvenom krizom posle usvajanja reforme penzije bez glasanja u parlamentu, imao je pre Brisela sastanke u predsedništvu.

Jelisejska palata nije precizirala detalje tih sastanaka.

U Francuskoj su danas protesti i štrajkovi zbog reforme penzije, koju građani odbijaju jer između ostalog planira pomeranje starosne granice za odlazak u penziju sa 62 na 64 godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: