Četvrtak, 23.03.2023.

14:23

Plenković pojasnio...

Hrvatska kontinuirano pruža vojnu pomoć Ukrajini i to će činiti i ubuduće, što je logično s obzirom na to da je i sama doživela agresiju pre tri decenije.

Izvor: Tanjug

Plenković pojasnio...
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

To je u četvrtak izjavio u Briselu hrvatski premijer Andrej Plenković, prenosi agencija Hina.

"Mi kontinuirano pomažemo, vlada je u više navrata donosila odluke o pružanju vojne pomoći Ukrajini i to ćemo činiti i dalje. Logično je da i Hrvatska pokušava da pomogne jer je pre samo tri decenije i sama doživela agresiju na svoju teritoriju", rekao je Plenković uoči početka samita lidera EU na kojem je jedna od glavnih tema podrška Ukrajini.

Lideri država članica okupili su se danas u Briselu na redovnom prolećnom samitu.

Glavne teme su dalja podrška Ukrajini, posebno u dovoljnim količinama municije, konkurentnost evropske privrede u odnosu na SAD i Kinu, unutrašnje tržište i pitanja energetike i migracija, javila je hrvatska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pogođena "Gvozdena kupola": Gube totalni rat?

Američki zvaničnici su ozbiljno zabrinuti da bi, u slučaju potpunog rata između Izraela i Hezbolaha, militantna grupa koju podržava Iran mogla da nadvlada izraelsku protivvazdušnu odbranu na severu.

22:12

20.6.2024.

1 d

Podeli: