Subota, 18.03.2023.

14:13

Vučić: Nisam ni danas potpisao ništa VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Ohridu da je nekakav dogovor postignut i da je zadovoljan zbog toga, kao i da ništa nije potpisao.

Izvor: B92

Vučić: Nisam ni danas potpisao ništa VIDEO
FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIÆ/ bs

"Evropski savet će na putu koji neće trajati jedan dan precizirati koliko je ko uradio iz implementacionog plana koji će morati da bude proširen. Ništa se neće rešiti danas", rekao je Vučić.

"Kao prioritetna obaveza stavljeno je formiranje ZSO. Moram da kažem da sam zbog toga zaista zadovoljan, govori se o nestalim osobama, o donatorskim konferencijama. Plan će sigurno morati da se nadograđuje", naveo je Vučić.

"Nisam ni danas potpisao ništa. Stavio sam do znanja šta su naše crvene linije. Nije bio nikakav dan D. Verujem da će Priština ispuniti formiranje ZSO, to je ovde navedeno pod odmah. Sutra ću građanima predstaviti svaku tačku. Imali smo pristojan razgovor uprkos brojnim neslaganjuma. U mesecima pred nama je ozbiljan posao", naveo je Vučić. "Mi nemamo u ovom delu mnogo obaveza. Ovo je papir i ovo ulazi u pregovarački okvir, a da li će biti formirana ZSO... videćemo. Ja sam mislio da će biti i 2013. formirana. Težak je proces, meni je važno da sam rekao koje su naše crvene linije, što je i Kurti rekao. Svako štiti svoje interese", rekao je Vučić.

Vučić je naveo da je suština u tome da čuvamo mir.

"Kod nas se ništa nije promenilo. Nema ništa ni komično ni tragično. Reč je o dugom procesu u kom se svako bori za sebe", naveo je on. "Ako se krene u dobrom smeru sa ZSO onda sledi povratak u institucije, ali nisam optimista", rekao je Vučić i dodao da je ovo "početak. Ovo je težak i odgovoran proces".

"Žao mi je što ste čekali 13 sati ali je nemoguće nešto što je trajalo 150 godina da rešavate za jedan dan, ali moramo da pronalazimo rešenja i to mora da bude cilj. Moraćemo da nastavimo da radimo ali će sada da počnu da nam cene rezultat pojedinačno, ko ne ispuni svoje nema napretka, ako Priština ne ispuni formiranje ZSO nema napretka za Prištinu", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je na kraju poručio i da veruje da će pritisci biti nastavljeni i na jednu i na drugu stranu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

12 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

15 h

Podeli: