Nedelja, 12.03.2023.

23:47

Severna Koreja ispalila novu raketu

Severna Koreja ispalila je u nedelju ujutro po lokalnom vremenu raketu iz podmornice, saopštila je južnokorejska vojska.

Izvor: Tanjug

Severna Koreja ispalila novu raketu
EPA-EFE/KCNA EDITORIAL USE ONLY EDITORIAL USE ONLY

U saopštenju Generalštaba južnokorejske vojske se navodi da obaveštajne službe te zemlje i SAD još analiziraju o kakvom je projektilu reč.

Kako se navodi, raketa je ispaljena u blizini grada Sinpo na severoistoku Severne Koreje, prenosi Jonhap. Severnokorejska državna agencija KCNA javila je da su sa podmornice ispaljene dve rakete kojima su gađane podvodne mete.

Agencija je precizirala da su u nedelju ujutro po lokalnom vremenu ispaljene strateške krstareće rakete u vodama kod istočne obale zemlje.

Prema izveštaju KCNA, rakete su prešle put od 1.500 kilometara pre nego što su pogodile metu pod vodom. Raketa je lansirana uoči velike vojne vežbe SAD i Južne Koreje pod nazivom Štit slobode, koja počinje u ponedeljak.

Pjongjang je osudio održavanje vežbe i označio je kao "pripremu za agresorski rat” protiv Severne Koreje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: