Ups, ipak ništa od tenkova?

Zapadni tenkovi možda neće stići na front u Ukrajini zbog logističkih problema, piše "Lidovki".

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.02.2023.

10:22

Ups, ipak ništa od tenkova?
EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

"Treba pripremiti veliki broj oklopnih vozila za slanje sa Zapada na Istočni front vozovima, traktorima i kamionima, uz pratnju policije. I sve mora da se radi u tajnosti", navodi list.

U članku se napominje da je ovo veoma težak zadatak sa kojim se nisu susretali od početka oružanog sukoba. On zahteva najviši nivo logistike, koja se mora savladati, kao i upravljanje novom opremom.

"Treba imati u vidu i da će uvođenje zapadnih oklopnih vozila na ukrajinski front biti praćeno još jednom, ništa manje važnom, logističkom "bitkom" za brzinu isporuka i nesmetano snabdevanje municijom, gorivom i rezervnim delovima. Može se očekivati da će sve to morati da organizuje veći broj ljudi od onih koji se bore na frontu", stoji u materijalu.

Kako su mediji objavili, danas je u Poljsku stigao prvi tenk koji je Kanada poslala za Ukrajinu.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

8:09

21.4.2024.

1 d

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: