Četvrtak, 02.02.2023.

11:10

Zlokobno, Sergej, zlokobno

Ruski ministar spoljnih poslova poslao zlokobnu poruku u susret prvoj godišnjici ruske invazije na Ukrajinu, koja će biti obeležena 24. februara ove godine.

Izvor: index.hr

Zlokobno, Sergej, zlokobno
Tanjug/Maxim Shipenkov/Pool Photo via AP

Naime, Sergej Lavrov je rekao da Rusija planira da zaseni pro-ukrajinske događaje koji će na godišnjicu početka rata biti organizovani u gradovima zemalja saveznica Ukrajine širom sveta.

Ruski šef diplomatije je u razgovoru za državnu televiziju rekao da ruske diplomate "rade na nečemu što će osigurati da najavljeni događaji u Njujorku i drugde neće biti jedini koji će zaokupiti pažnju sveta", ali nije izneo nikakve dodatne detalje.

Njegova izjava stiže nakon što je ukrajinski ministar odbrane Oleksij Reznikov sugerisao da bi ruske snage mogle pokrenuti novu ofanzivu u Ukrajini na simbolični datum kao što je 24. Februar.

Lavrov je u intervjuu rekao da će Rusija "iz trenutne situacije izaći još jača i sposobnija da se odbrani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: