Ponedeljak, 30.01.2023.

12:25

Ko uništi tenk 72.000 dolara u kešu, a tek avion....

Ruska kompanija “Fores” saopštila da će isplatiti 72.000 dolara u gotovini vojnicima koji prvi unište ili zarobe tenkove zapadne proizvodnje u Ukrajini.

Izvor: Tanjug

Ko uništi tenk 72.000 dolara u kešu, a tek avion....
Tanjug/AP Photo/Andriy Dubchak

Obećan je, navodno, i iznos od 7.200 dolara za svaki takav naredni poduhvat, nakon što je Kremlj obećao da ce ruske snage uništiti sve zapadne tenkove koji budu otpremljeni u Ukrajinu, prenosi Rojters.

Kompanija sa Urala koja posluje u okviru energetske industrije je saopštila i da će isplatiti nagradu od 215.000 dolara za uništeni borbeni avion zapadne proizvodnje, ako oni ikada budu isporučeni Kijevu.

SAD, Nemačka i nekoliko drugih evropskih zemalja spremaju se da pošalju Kijevu desetine naprednih borbenih tenkova u narednih nekoliko meseci kako bi pomogli u jačanju vojnog kapaciteta Ukrajine, a portparol Kremlja je ovu odluku kritikovao kao opasnu eskalaciju i rekao je da ce tenkovi "goreti" na linijama fronta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina "da", Srbija "ne"

Ukrajina i Moldavija, po ubrzanoj proceduri i preskačući uobičajeni vozni red, danas počinju pristupne pregovore sa Evropskom unijom.

8:05

25.6.2024.

12 h

Svet

Orban "uvalio kosku" Beogradu?

Mađarski premijer Viktor Orban pohvalio je planove nemačke vlade koja ispituje mogućnost da se procedure za odobravanje azila obavljaju u zemljama koje nisu članice Evropske unije.

9:48

24.6.2024.

1 d

Podeli: