Ponedeljak, 30.01.2023.

08:41

"Sve opcije na stolu" – Amerika želi promenu režima?

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je da su sve opcije na stolu kako bi se Iran sprečio da dođe do nuklearnog oružja.

Izvor: Tanjug

EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Entoni Blinken je istakao za Al Arabiju da je Iran odbio trenutni predlog o povratku u nuklearni sporazum, dodajući da Vašington i dalje veruje da je diplomatija najefikasniji način da se reši iransko nuklearno pitanje.

Šef američke diplomatije, pre nego što je iz Kaira otišao u Jerusalim, rekao je da SAD pružaju podršku iranskom narodu, kao i da je odluka o "promeni režima" isključivo na građanima te zemlje.

"Iranski režim ubeđuje narod da SAD žele promenu režima", poručio je Blinken, uz tvrdnju da je Vašington "sankcijama kaznio sve odgovorne za represiju" u Iranu.

Blinken je, takođe, rekao da Iran podržava Rusiju u ratu protiv Ukrajine, kao i da Teheran šalje dronove i drugo oruže Moskvi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: