Nedelja, 29.01.2023.

08:42

Oprez u vožnji zbog vlažnih kolovoza i moguće poledice

I danas će vožnja u toplijem delu dana između 10 i 18 časova biti bezbednija s obzirom na manji rizik od mraza i zaleđenih deonica.

Izvor: Tanjug

Oprez u vožnji zbog vlažnih kolovoza i moguće poledice

Međutim i u ovom delu dana nije isklјučena mogućnost formiranja slabe ledene pokorice preko mostova, nadvožnjaka i na planinskim prevojoma gde je uvek prisutno strujanje hladnog vazduha, a većim delom dana zbog magle ili sumaglica kolovoz može klizaviji i pored redovnih intervencija dežurnih putarskih službi, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Zimski uslovi vožnje prisutni su u planinskim predelima na kojim je zbog snega i leda na kolovozu, pored dobrih zimskih guma, sigurnija vožnja sa upotrebom lanaca, a bez kojih se ne može ni na prilazima zimskim centrima.

Na kraju dana AMSS očekuje pojačan saobraćaj na svim putnim pravcima koji uvek donosi usporenu vožnju na prilazima gradova. Teretna vozila na izlasku iz zemlje, na graničnom prelazu Batrovci zadržavaju se jedan sat.

Na ostalim GP nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: