Subota, 28.01.2023.

21:36

Strašne pretnje: "Berlin, Pariz, Madrid, London, Vašington, svi treba da izgore"

Ruski voditelj i istaknuti Putinov propagandista Vladimir Solovjov je emisiji na ruskoj državnoj televiziji izgubio kontrolu.

Izvor: index.hr

Strašne pretnje:
Foto: Profimedia

Njegova burna reakcija usledila je nakon potvrde o vojnoj pomoći koju su Ukrajini obećali SAD i ostale zemlje Zapada.

Tokom monologa u svojoj radio emisiji, Solovjov je besneo zbog isporuke tenkova Abrams iz SAD i tenkova Leopard 2 iz Nemačke, koje će Ukrajina uskoro dobiti.

Uprkos tome što isporuka ne ispunjava uslove Kijeva za najmanje 300 tenkova, Solovjov je upozorio svoje slušaoce da ne potcenjuju količinu oklopnih vozila koja se šalju, sugerišući da će ukrajinski saveznici na kraju "isporučiti sve".

"Hitler će biti rehabilitovan"

On je rekao da je već upozorio da će Adolf Hitler biti "rehabilitovan", pozivajući se na Putinovo opravdanje da je invazija pokrenuta da bi se denacifikovala Ukrajina.

"Treći svetski rat je već u toku", rekao je on u snimku koji je na Tviteru objavila novinarka i osnivač ruskog Media Monitora Džulija Dejvis. „

"Zapad se vratio svojim nacističkim korenima", dodao je on.

Solovjev je okrivio Rusiju što je dozvolila da se to dogodi i upitao zašto Moskva nije izvršila napade na Njujork ili Vašington. On je rekao da je to trebalo da bude najmanji odgovor na sabotažu gasovoda Severni tok prošlog septembra, za koju Moskva i Zapad optužuju jedni druge.

"Svi treba da gori"

"Razneli su naše cevovode... Dopremaju teške tenkove", rekao je on.

"Berlin, Pariz, Madrid, London, Vašington, svi treba da izgore", rekao je on i upitao "zašto Kijev nije zbrisan s lica zemlje" nakon što je "nacistička nacija" Ukrajine okrivljena za napade na Rusiju teritorije, kao u Belgorodu.

"Zašto još uvek postoje Odesa, Harkov, Dnjepropetrovsk", upitao je Solovjov, takođe osuđujući ćutanje Moskve o predstojećoj isporuci zapadnog naoružanja Kijevu.

"Da li smo uništili bilo koju bazu na teritoriji NATO-a? Ne. Jesmo li izvršili napade na podle poljske pse? Nismo uradili ništa", rekao je on.

Zašto nuklearno oružje nije u pripravnosti?

Solovjev, koji je redovno govorio u svojoj večernjoj televizijskoj emisiji da Moskva treba da iskoristi svoje nuklearne sposobnosti protiv zemalja koje podržavaju Ukrajinu, upitao je: "Kako planiramo da odgovorimo?"

"Vrištiti da je izbegavanje nuklearnog rata najvažnija stvar? Zašto onda, do đavola, imamo zalihe taktičkog i strateškog nuklearnog oružja? Plašimo li se da ga upotrebimo? Imamo strateško nuklearno oružje, zašto ono nije u pripravnosti", vikao je Solovjev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

11 h

Podeli: