Četvrtak, 08.12.2022.

10:04

Vučić se sastao sa ambasadorom SAD: "Otvoren i konkretan razgovor"

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom SAD u Srbiji Kristoferom Hilom.

Izvor: B92

Vučić se sastao sa ambasadorom SAD:
FOTO TANJUG/ RADE PRELIÆ/ bs

Predsednik Srbije se tim povodom oglasio na svom Instagram nalogu gde je napisao da su on i Kristofer Hil razgovarali o KiM, EU i istakao da Srbija ostaje posvećena održanju mira i stabilnosti.

"Otvoren i konkretan razgovor sa ambasadorom Hilom o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o mogućnostima i predlozima EU za nastavak dijaloga o normalizaciji odnosa sa Prištinom. Ukazao sam na značaj angažovanja SAD u sprečavanju daljih eskalacija izazvanih gotovo svakodnevnim jednostranim i nelegalnim potezima privremenih prištinskih institucija i ponovio neophodnost formiranja Zajednice srpskih opština. Srbija ostaje posvećena održanju mira i stabilnosti, ali je i jasna u odbrani svog naroda i nacionalnih interesa", piše u objavi predsednika Vučića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: