Završen sastanak Vučića i Varheljija: Potpisan sporazum VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas evropskog komesar za susedstvo i proširenje Oliver Varheljija, koji boravi u dvodnevnoj poseti Beogradu.

Izvor: Tanjug

Petak, 02.12.2022.

06:17

Završen sastanak Vučića i Varheljija: Potpisan sporazum VIDEO

Sastanak, u Predsedništvu, je počeo nešto posle 11 časova, a teme razgovora, kako je ranije najavljeno iz Brisela, bile su reforme koje se očekuju od Srbije u procesu evropske integracije.

Takođe, biće reči i o međusobnoj saradnji u zaustavljanju ilegalne migracije, energetskoj bezbednosti,... Očekuje se da će nakon jučerašnjih novih poteza Prištine, na dnevnom redu biti i pitanja vezana za sudbinu dijaloga Beograda i Prištine, ali i odnos EU prema Briselskom sporazumu.

Varhelji je posetu Beogradu započeo juče susretom sa ministarkom energetike Dubravkom DJedović i obilaskom Elektromreže Srbije, te sastankom sa liderima opoyicije u parkamentu. Pre susreta sa predsednikom Vučićem Varhelji se sastao jutros sastao sa premijerkom Anom Brnabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

1 d

Podeli: