Petak, 02.12.2022.

13:32

Ujedinjeni Arapski Emirati obeležavaju Dan ujedinjenja: Prisustvuje i Vučić

Ujedinjeni Arapski Emirati danas obeležavaju 51. godišnjicu osnivanja države, a svečanom prijemu koji organizuje ambasador UAE u Beogradu.

Izvor: Tanjug

Ujedinjeni Arapski Emirati obeležavaju Dan ujedinjenja: Prisustvuje i Vučić
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Tu će se zajednički graditi naprednija i snažnija društva, rekao je ambasador, a prijemu prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Obeležavanjem 2. decembra, Dana ujedinenja i 51. godinu od osnivanja, prema rečima ambasadora, Ujedinjeni Arapski Emirati ulaze u narednih pedest godina i novu fazu razvoja u kojoj nastavljaju da ostvaruju velika dostignuća i ciljeve buduće vizije Emirata.

On je naveo da će UAE nastaviti napredovanje na na polju ekonomske diplomatije, spoljne politike, osnaživanja žena i podrške miru i bebednosti, oblasti ljudskih prava, naučno tehnološke diplomatije, suočavanja sa izazovima klimatskih promena. Važan segment na tom putu biće i kulturna diplomatija, kao i humanitarna davanja bez granica.

Prijemu koji je počeo intoniranjem himni dveju zemalja prisustvuju brojne zvanice, među kojima su ministri Ivica Dačić, Maja Gojković, Zoran Gajić, Rade Basta, Mihailo Jovanović, predstavnici Vojske Srbije, verskih zajednica, diplomatskog kora, ambasadori Kine Bo Čen, Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko. Egipta Basel Salah, Češke Tomaš Kuhta...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

11 h

Svet

Kraj? Vojska se povlači i uništava sve

Oružane snage Ukrajine prilikom povlačenja uništavaju mostove u Harkovskoj oblasti – tako su uništeni mostovi preko reke Volčja u Volčansku, saopštio je šef ruske administracije Vitalij Gančev.

23:03

22.5.2024.

1 d

Podeli: