Utorak, 29.11.2022.

13:02

Od 1. do 30. decembra osmaci biraju predmet za treći test završnog ispita

Učenici koji u ovoj školskoj godini završavaju osmi razred moći će da se izjasne koji će test, od pet ponuđenih predmeta, raditi kao treći na završnom ispitu

Izvor: Tanjug

Od 1. do 30. decembra osmaci biraju predmet za treći test završnog ispita
EPA-EFE/VASILIS PSOMAS

Izjašnjavanje će moći da obave od 1. do 30. decembra, saopštilo je u utorak Ministarstvo prosvete.

Učenici mogu da se izjasne da li će im treći test biti iz biologije, geografije, istorije, fizike ili hemije, na dva načina: pisanim putem u školi ili elektronskim putem, na portalu Moja srednja škola.

Ukoliko se učenik nakon izjašnjenja predomisli, odnosno želi da promeni predmet koji će polagati na trećem testu, to će moći da učini u školi do 1. februara 2023. godine.

S obzirom na promenu koncepta polaganja trećeg testa na završnom ispitu, promenjen je i koncept bodovanja.

Učenik može da ostvari najviše 14 bodova na testu iz srpskog jezika, odnosno maternjeg jezika, 14 bodova na testu iz matematike i 12 bodova na trećem testu.

Završni test na kraju osnovne škole se polaže rešavanjem tri testa iz: srpskog/maternjeg jezika, matematike i testa po izboru učenika iz pomenutih pet nastavnih predmeta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

11 h

Podeli: