Grafiti UČK na putu ka Ski centru Brezovica, Srbi uznemireni

Na putu ka Ski centru Brezovica ispisani su grafiti koji veličaju terorističku organizaciju UČK i to na asfaltnom putu, kao i na pomoćnom objektu uz sam put.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 28.11.2022.

12:10

Grafiti UČK na putu ka Ski centru Brezovica, Srbi uznemireni
Ilustracija: Getty images/ Kael Alford

Kancelarija za KiM je danas saopštila da je to izazvalo veliku zabrinutost meštana Štrpca.

Kako se navodi, ovaj pritisak i novi u nizu incidenata Kancelariji su prijavili zabrinuti meštani Sirinićke Župe koji ovaj gest doživljavaju kao još jednu u nizu provokaciju i pritisaka, ali i zastrašivanje kojima su gotovo svakodnevno izloženi.

"Umnogome otežan život Srba u Štrpcu koji su poslednjih godinu dana izloženi gotovo svakodnevnom progonu, upadima Rosu, političkim procesima i progonima, sada se i na ovaj način onespokojavaju s jasnim ciljem da napuste svoj kućni prag, ali su oni odlučni u nameri da ostanu i opstanu na svojim vekovnim ognjištima", piše u saopštenju.

Iz Kancelarije za KiM pitaju kako to da je na KiM dozvoljeno ispisivanje grafita koji veličaju terorističku organizaciju UČK, od koje je srpski narod u pokrajini tragično postradao i da za to niko ne odgovara, ali je zabranjeno svako pominjanje i insistiranje na Zajednici srpskih opština, kao i kačenje bilo kakvih amblema koji asociraju na ZSO, čije je formiranje verifikovano i od strane EU.

"Nema sumnje da u Prištini umesto o ZSO sanjaju o zločinačkoj UČK i da ne postoji ni politička ni društvena volja da se zločinci, zločini i politika straha jednom zauvek pošalju u prošlost", navodi se u saopštenjuju.

Kancelarija za KiM očekuje da se prema ispisivanju grafita UČK u srpskim sredinama jasno opredele međunarodni predstavnivnici, a nadležni organi sankcionišu odogovorne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: