Rezolucija EP važna, ali pregovore vodi Evropska komisija

Šef Delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre izjavio je da je rezolucija EP o Srbiji važan dokument, ali da se pregovori vode između zemlje kandidata i EK.

Izvor: Tanjug

Petak, 25.11.2022.

16:18

Rezolucija EP važna, ali pregovore vodi Evropska komisija
EPA-EFE/ STEPHANIE LECOCQ

Žiofre je to rekao na konferenciji za štampu sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, a odgovarajući na pitanje da li to što zvaničnici u Srbiji govore da rezolucija nije obavezujući dokument umanjuje važnost poruka koje stižu iz Evropskog parlamenta.

"Rezolucija Evropskog parlamenta koja je usvojena juče je važan dokument, koji treba pažljivo da čitamo, sadrži mišljenja parlamenta koje je usvojeno velikom većinom, ali pregovori se vode između zemlje kandidata i Evropske komisije.

Ono što Komisija predloži zemlje članice moraju da prihvate", rekao je Žiofre dodajući da se na isti način sprovodi i upravljanje IPA fondovima. U aktuelnim okolnostima, kako kaže šef Delegacije EU u Srbiji, ono što je potrebno Uniji jeste veći angažman zemalja kandidata.

"Mislimo da pomoć koju pružamo Zapadnom Balkanu i Srbiji je tu da pomogne građanima i promoviše reforme i tako planiramo da nastavimo da radimo", kazao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: