Sreda, 23.11.2022.

21:43

Duma jasna: Zabranjeno

Poslanici ruske Državne dume usvojili su u predlog zakona o "zabrani propagande netradicionalnih seksualnih odnosa", koji se odnosi na LGBTQ grupu.

Izvor: Jutarnji list

Duma jasna: Zabranjeno
EPA-EFE/RUSSIAN STATE DUMA PRESS SERVICE

Oko 400 poslanika, uključujući predsednika Dume Vjačeslava Volodina, su među autorima nacrta zakona, prenosi ruska novinska agencija TASS.

Volodin je na sednici rekao da je predlog zakona odobren isključivo zbog interesa Rusa.

"Treba učiniti sve da zaštitimo našu decu i one koji žele normalno da žive", rekao je on.

Šta dokument zabranjuje?

Dokument predviđa zabranu propagiranja istopolnih veza, pedofilije, kao i zabranu širenja informacija o LGBT osobama u medijima, na internetu, u reklamama, knjigama i filmovima. Takođe uključuje zabranu objavljivanja informacija na internetu, u knjigama, filmovima i reklamama koje bi mogle da podstaknu tinejdžere da se podvrgnu operaciji promene pola.

Ruska Duma usvojila je danas u drugom čitanju Nacrt zakona kojim se uvode značajne kazne do 10 miliona rubalja (preko 160.000 evra) za „propagiranje netradicionalnih seksualnih odnosa, pedofilije i informacija koje mogu da podstaknu operaciju promene pola među obe maloletnih i punoletnih“.

"Propaganda usmerena ka maloletnicima će rezultirati većim kaznama od informacija usmerenih na odrasle, a propaganda na internetu i u medijima će takođe rezultirati većim kaznama", piše TASS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: