Poginuo ruski lider Hersona

Zamenik šefa administracije Hersonske oblasti Kiril Stremousov je poginuo, prenosi RT.

Izvor: B92

Sreda, 09.11.2022.

14:21

Poginuo ruski lider Hersona
Profimedia

Kako pišu mediji, on je nastradao u saobraćajnoj nesreći.

Stremousov, zamenik šefa regiona, često je govorio u ime regionalne administracije, posebno kada je reč o situaciji u gradu Hersonu. Davao je redovne novosti na društvenim mrežama i redovno razgovarao sa novinarima o poslovima u regionu.

Upravo jutros, pokojni zvaničnik je otkrio najnovije informacije o situaciji na bojnom polju, izveštavajući da su ruski vojnici osujetili pokušaje Ukrajine da napreduju u gradu oko 50 km severno od Hersona.

Vršilac dužnosti načelnika Hersonske oblasti Vladimir Saldo potvrdio je da je Stremousov poginuo u nesreći.

"„Veoma mi je teško da kažem da je Kiril Stremousov preminuo danas. Poginuo je na teritoriji Hersonske oblasti u saobraćajnoj nesreći"“, napisao je Saldo na društvenoj mreži Telegram.

Granatirana kancelarija Stremusova

Stremousov je došao do izražaja u nacionalnim medijima nakon što je jednom već izbegao smrt.

U septembru je njegovu kancelariju u Hersonu pogodila ukrajinska raketa, ali on u tom trenutku nije bio u prostorijama kancelarije. U eksploziji je povređeno nekoliko radnika uprave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: