Novi napad: 23 žrtve

U turskom vazdušnom napadu u severnom Iraku, 140 kilometara od granice, poginula su 23 člana u Turskoj zabranjene Kurdistanske radničke partije.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 02.10.2022.

12:25

Novi napad: 23 žrtve
EPA-EFE/TOMS KALNINS

Turska redovno izvodi prekogranične vazdušne napade, često sa naoružanim bespilotnim letelicama, u susednom Iraku kao deo svoje ofanzive protiv militanata PKK koji se tamo nalaze, prenosi Rojters.

Ministar odbrane Hulusi Akar rekao je u četvrtak da je vojska pogodila 16 ciljeva u vazdušnim napadima te nedelje u istom regionu Asos duboko u teritoriji Iraka.

PKK je pokrenula pobunu protiv turske države 1984. godine i više od 40.000 ljudi je ubijeno u sukobima koji su usledili. Turska, Sjedinjene Države i Evropska unija smatraju PKK terorističkom grupom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: