Rat – dan 211: Žestoka granatiranja; Na hiljade uništenih tenkova; Oboreni avioni; Borbe na frontu

Završen je 211. dan specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.09.2022.

07:56

Rat – dan 211: Žestoka granatiranja; Na hiljade uništenih tenkova; Oboreni avioni; Borbe na frontu
Foto: Profimedia

Ruski predsednik Vladimir Putin juče je potpisao ukaz o delimičnoj mobilizaciji, dok se Donjecka i Luganska Narodna Republika, Zaporoška i Hersonska oblast spremaju za referenduma. Biće pozvano 300.000 rezervista.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izneo plan od pet tačaka ukrajinske mirovne formule u video obraćanju Generalnoj skupštini UN-a.

Putin je u svom obraćanju naciji poručio da Zapad želi da uništi Rusiju, ali da Rusija ima modernije oružje od onog koje poseduje NATO.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je da će mobilizacija hiljada dodatnih vojnika koju je najavio ruski predsednik dovesti do eskalacije sukoba u ratu u Ukrajini.

"Putinova pretnja upotrebom nuklearnog oružja bila je opasna i nepromišljena retorika", rekao je Stoltenberg.

Sve najnovije vesti iz Ukrajine pratite u LIVE Blogu B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: