Ponedeljak, 19.09.2022.

11:00

Poruka Nemačkoj: Vaše debele pozadine se smrzavaju; Poruka Britaniji: Za tri minuta ste pustinja VIDEO

Američki predsednik pozvao je ruskog predsednika da ne koristi taktičko nuklearno ili hemijsko oružje kako bi vratio izgubljena područja u Ukrajini.

Izvor: index.hr

Poruka Nemačkoj: Vaše debele pozadine se smrzavaju; Poruka Britaniji: Za tri minuta ste pustinja VIDEO
Foto: Shutterstok/canadastock

Na pitanje CBS-a šta bi rekao Putinu ako razmatra korišćenje takvog oružja, Bajden je odgovorio: "Nemoj. Nemoj. Nemoj. To bi promenilo rat kao ništa do sada, kao ništa od Drugog svetskog rata."

Bajdenov poziv Putinu bio je tema na ruskoj televiziji u emisiji koju vodi Putinov propagandista Vladimir Solovjov, a kolumnistkinja Dejli bista i ruska medijska analitičarka Džulija Dejvis objavila je i komentarisala isečak emisije.

"U međuvremenu, nuklearne pretnje Nemačkoj i Britaniji, upozorenje NATO-u da ne ulazi u Ukrajinu. To se kosi s njihovim lažima, koje stalno izbacuje državna TV, da je Rusija već u ratu s NATO-om i da su 'uniformisane NATO trupe' u Ukrajini", napisala je ona.

U isečku se naime vidi govor Andreja Guruljova, člana odbora za odbranu ruskog parlamenta i člana ruske Dume, u kom on otvoreno preti nuklearnim napadom.

Prvo se osvrnuo na Bajdenoce reči. "Govori li on da bismo mi mogli da koristimo nuklearno oružje u Ukrajini? Da, mi bismo mogli da upotrebino nuklearno oružje, ali sigurno ne u Ukrajini. Mi i dalje moramo tamo da ćivimo ", rekao je.

Onda je zapretio Nemačkoj. "Srećan, dobro nahranjen ‘nemački burger’, čija se pozadina već počinje smrzavati uoči nadolazeće zime. On bi trebalo da razumeti da ako ćemo da upotrebimo nuklearno oružje, glavno središte za donošenje odluka je Berlin."

Dodao je da im, osim smrzavanja, sledi propast. Potom je, govoreći o NATO-u, rekao da je Rusija sposobna od britanskog ostrva u tri minute da napravi pustinju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: