Počeo Evroprajd; Hoće li biti šetnje? VIDEO

Prvi Evroprajd u Jugoistočnoj Evropi, kao najznačajniji dogadjaj za LGBTI+ zajednicu, zvanično je otvoren danas u Beogradu.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 12.09.2022.

08:00

Počeo Evroprajd; Hoće li biti šetnje? VIDEO
Amir Hamzagic/ATAImages

Evroprajd je otvoren podizanjem zastave sa simbolom prajda ispred Palate Srbija.

Tokom Nedelje ponosa koja će trajati do 18. sepembra biće organizovano više od 130 različitih događaja, a završnica manifestacije trebalo bi da bude šetnja u subotu u 17 časova, za čije se održavanje, iako su, kako je jedan od organizatora Europrajda Goran Miletić rekao da su pregovori još u toku, očekuje odluka države.

"Evroprajdom Beograd će pokazati da je grad otvoren za sve, jednak za sve, da je grad promena i da prava svih moraju da budu zagarantovana", rekao je Miletić i naglasio da je ovo prilika da se pošalje poruka tolerancije, solidarnosti, jednakosti.

Miletić je rekao da je ovo prvi put da je zastava podignuta ispred jedne institucije i da tim činom žele da pokažu da one moraju da urade deo svog posla, jer nema razloga da se zakonska pitanja koja se tiču prva LGBT + zajednice ne budu sprovedena odmah.

"Bili smo otvoreni za dijalog i zahtevamo da u ovoj zgradi ili durgim vladinim institucijama urade svoj posao, a na prvom mestu želimo da Zakon o istopolnim zajednicama bude hitno usvojen", rekao je Miletić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: