Nedelja, 28.08.2022.

09:34

Šta je to Putin potpisao? Zabranjuje se

Državljani Donjecke i Luganske Narodne Republike i Ukrajine, koji ne predstavljaju pretnju po nacionalnu bezbednost, ne mogu biti proterani iz Rusije.

Izvor: vostok.rs

Šta je to Putin potpisao? Zabranjuje se
Foto: Profimedia

To proizilazi iz ukaza koji je potpisao predsednik Vladimir Putin.

"Što se tiče državljana Donjecke Narodne Republike, Luganske Narodne Republike i Ukrajine, neće se donositi odluke: o administrativnom proterivanju iz Ruske Federacije, o deportaciji, o zabrani ulaska u Ruske Federacije ili nepoželjnosti boravka u Ruskoj Federaciji, o smanjenju perioda privremenog boravka u Ruskoj Federaciji", navodi se u dokumentu.

Osobe koje predstavljaju pretnju po nacionalnu bezbednost Rusije, podržavaju terorističke aktivnosti ili zadiru u javni red i bezbednost, ne spadaju u delokrug ove uredbe.

Istim ukazom predsednik je građanima DNR, LNR i Ukrajine dao pravo da borave u Rusiji bez ograničenja, pod uslovom da "prođu obaveznu državnu registraciju otisaka prstiju, fotografisanje, kao i lekarski pregled na prisustvo ili odsustvo činjenice da koriste opojne droge".

Velika evakuacija civilnog stanovništva iz republika Donbasa počela je u pozadini zaoštravanja situacije sredinom februara. Nakon toga, Rusija je priznala suverenitet DNR i LNR, a 24. februara je pokrenula specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Podeli: