Lovci dobili znak za uzbunu: Opasnost?

Mađarski avioni "gripen", koji čuvanju baltički vazdušni prostor, primili su danas prvi signal za uzbunu u 2022. godini, saopštio je ministar odbrane.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 18.08.2022.

18:36

Lovci dobili znak za uzbunu: Opasnost?
EPA-EFE/Sandor Ujvari HUNGARY OUT

On je na svom Fejsbuku naveo da su mađarski lovci, koji sa nekoliko NATO zemalja čuvaju vazdušni prostor iznad Baltika, dobili znak za uzbunu zbog neidentifikovanog aviona, preneo je MTI.

"U skladu sa međunarodnim protokolom, 'gripeni' su identifikovali ruski 'iljušin-76' koji se kretao iznad Baltičkog mora, a onda su se vratili u bazu u Siaulajiju na severu Litvanije", kazao je madjarski ministar.

Mađarska vojska čuva vazdušni prostor iznad Baltika sa oko 80 vojnika i četiri "gripena" u prethodna četiri meseca, zajedno sa Nemačkom, Češkom i Italijom, a sve pod komandom NATO, preneo je Šalaj-Bobrovicki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

8:09

21.4.2024.

1 d

Podeli: