Ponedeljak, 08.08.2022.

17:13

Rusija: "Ukrajinci su spremni da spale nuklearnu elektranu"

Marija Zaharova optužila je Ukrajinu da "drži Evropu kao taoca“ situacije u Zaporožskoj nuklearnoj elektrani na jugu Ukrajine.

Izvor: index.hr

Rusija:
Foto: Profimedia

Podsetimo, nuklearna elektrana je pod kontrolom ruskih snaga od marta, a poslednjih dana Rusija i Ukrajina optužuju jedna drugu za granatiranje i raketiranje područja Zaporožja.

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) pozvana je da izvrši inspekciju nuklearne elektrane.

"Lideri UN i IAEA se ne usuđuju direktno da imenuju ko je pretnja. Oni jasno pokazuju da nisu spremni da upiru prstom u Kijev", rekla je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Uzeli su celu Evropu za taoce i nemaju ništa protiv da spale nuklearnu elektranu u ime svojih nacističkih idola“, rekla je Zaharova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

23 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: