Utorak, 28.06.2022.

09:22

Mediji: Predsednik Amerike je sinu plaćao prostitutke, pogodite gde?; A ima i još zanimljivih detalja

Hanter Bajden, sin američkog predsednika Džozefa Bajdena, navodno je potrošio više od 30.000 dolara na istočnoevropske prostitutke.

Izvor: B92

Mediji: Predsednik Amerike je sinu plaćao prostitutke, pogodite gde?; A ima i još zanimljivih detalja
Foto: EPA-EFE/ MICHAEL REYNOLDS

Kako prenose mediji, podaci o tome pronađeni su u laptopu Hantera Bajdena, a usluge su plaćene jednoj “agenciji za modele” čije kancelarije su u Kijevu i Moskvi.

Prema izveštaju koji je preneo list “Vašington egzaminer”, Hanter Bajden je nagomilao petocifreni račun u periodu od pet meseci, od novembra 2018. do marta 2019. godine, kada se njegov otac spremao da se kandiduje za predsednika.

Za to vreme Džozef Bajden je svom sinu poslao ukupno 100.000 dolara, mada je nejasno da li je znao na šta njegov sin troši novac.

Podaci sa Hanterovog laptopa otkrili su i prepisku sa izvesnom “Evom”, zaposlenom u ekskluzivnoj agenciji za modele čiji je zvanični naziv “Uber GFE”.

U jednoj takvoj poruci Hanter je navodno poručio “Evi” u februaru 2019. da ima problema sa slanjem novca zbog njenog korišćenja ruske adrese elektronske pošte. Takođe joj je rekao i da je njena imejl adresa, pošto je iz Rusije, “označena” i da mu je banka zbog toga zamrznula račun.

Pre razmene poruka sa “Evom” Džozef Bajden je Hanteru poslao 5.000 dolara preko “Keš apa”, tri sata pre nego što je Hanter snimao sebe kako se svađa u vezi s bankom i plaćanjem. Naime, kako se dalje navodi u tekstu, Hanter izgleda nije mogao da plati 9.500 dolara za 16 sati društva jedne devojke.

Dalje se navodi da je Hanter između novembra i marta 2019. dobio 11 poruka od “Eve” koja je tražila da joj se novac uplati na račun, a tokom tog perioda Hanter je aktivno pretraživao preko svog ajfona sajtove ruske animir dame.

Za sve to vreme “druženja i ćaskanja s prostitutkama”, kako prenosi Raša tudej, Hanter Bajden je sedeo u upravnom odboru ukrajinske energetske kompanije “Burisma”, koja mu je davala platu od 50.000 dolara mesečno, iako Hanter Bajden nema gotovo nikakvo iskustvo u toj grani privrede.

Međutim, osim prostitutki, Hanterov laptop otkrio je još jedan zanimljiv detalj. Naime, prema mejlovima i tekstualnim porukama, Hanter je takođe prodavao raznim uticajnim klijentima pristup svom ocu u Ukrajini i Kini dok je Džozef Bajden bio potpredsednik SAD.

Tada je Hanter sklapao ugovore u kojima je porodica Bajden zaradila desetine miliona dolara “samo na osnovu upoznavanja“, a drugi iznosi su uključivali mito “velikom momku“ – što se očigledno odnosi na Džozefa Bajdena.

Podaci s Hanterovoj laptopa procurili su u javnost kada ga je on ostavio na popravci u jednom centru u Delaveru 2020, a među prvima je podatke preneo Njujork post, i to nedeljama pre nego što su počeli američki predsednički izbori.

Džozef Bajden je naravno odbacio sve te navode kao diskriminišuće, a Hanterov poslednji komentar na objavljivanje prepiske s prostitutkama bio je: “Šta nije u redu s vama, ljudi?”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos: Evakuisano 800.000 ljudi

U Bangladešu je evakuisano gotovo 800.000 ljudi iz ugroženih područja pred dolazak jakog ciklona koji se formirao iznad Bengalskog zaliva, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije te zemlje.

12:28

26.5.2024.

1 d

Podeli: