Četvrtak, 16.06.2022.

16:26

Panika u Nemačkoj: Letnji talas pandemije?

U Nemačkoj je zavladao letnji talas pandemije, izjavio je ministar Karl Lauterbah dodajući da je reč o "teškoj prelaznoj fazi."

Izvor: DPA

Panika u Nemačkoj: Letnji talas pandemije?
EPA-EFE/FOCKE STRANGMANN

Država za jesen treba da se spremi bolje nego prošle godine, rekao je Lauterbah u četvrtak na jednoj lekarskoj konferenciji u Rostoku.

Trenutno se, na primer, razmatra kako vakcinacija treba dalje da se odvija, objasnio je ministar. Kada je reč o novim vakcinama, nemačka vlada tesno sarađuje sa proizvođačima.

"Očekujemo da će ove vakcine biti dostupne do kraja avgusta, verovatno bliže polovini septembra," najavio je Lauterbah. Postoje i veoma pouzdani lekovi, dodao je, koji se premalo koriste.

Potrebni su i testovi na virus korona koji ne samo da mogu da pokažu učestalost zaražavanja, već i da pomognu prekidanje lanaca infekcije. Istovremeno, razmena podataka mora biti mnogo brža nego ranije.

Nije prihvatljivo da se podaci, kao što su popunjenost bolnica ili broj osoblja, saopštavaju sa velikim zakašnjenjem. U septembru, a najkasnije u oktobru, krenuće da radi digitalni sistem za saopštavanje informacija o zarazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: