Kim izdao naređenje: Spreman za borbu

Kim Džong Un i njegovi najviši zamenici založili su se za obračun sa zvaničnicima koji, "zloupotrebljavaju svoju moć i čine nezdrava i nerevolucionarna dela"

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 13.06.2022.

17:46

Kim izdao naređenje: Spreman za borbu
EPA-EFE/KCNA EDITORIAL USE ONLY

Kim i drugi visoki partijski sekretari razgovarali su o vođenju intenzivnije borbe protiv takvog delovanja i kako kažu, zloupotrebe vlasti i birokratizma koji su otkriveni među nekim partijskim zvaničnicima, izvestila je zvanična korejska centralna novinska agencija, preneo je AP.

Kim je naredio da se pojača autoritet partijske komisije za reviziju kao i drugih sistema za nadzor discipline kako bi se promovisalo partijsko "monolitno rukovodstvo" i "široke političke aktivnosti stranke kroz jak sistem discipline", javila je KCNA.

Kim je u poslednje vreme povremeno pozivao na borbu protiv "antisocijalističkih praksi", dok se van Severne Koreje izražava zabrinutost zbog krhke ekonomije koja je dodatno pogođena pandemijom korona virusa i sankcijama UN, navela je agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: