Utorak, 31.05.2022.

18:15

Lukašenko uručio nagrade agentima KGB-a

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko uručio je državne nagrade lokalnim agentima KGB-a.

Izvor: index.hr

Lukašenko uručio nagrade agentima KGB-a
EPA-EFE/RAMIL SITDIKOV / SPUTNIK/ KREMLI

Nagrade im je uručio za ulogu u, kako je rekao, akciji spasavanja beloruskih kamiondžija koji su zaglavili u Ukrajini posle ruske vojne operacije.

Lukašenko je na državnoj televiziji rekao da je nakon početka "ruske specijalne vojne operacije” nekoliko desetina vozača završilo kao taoci i da su beloruske službe bezbednosti morale da ih vrate kući. Rekao je da su poginula dva vozača.

"Zahvalan sam vam za akciju koja je oslobodila naš narod, praktično iz zatočeništva“, rekao je Lukašenko, a prenosi Bi-Bi-Si.

Stalni saveznik Vladimira Putina, Lukašenko je kontinuirano branio napad Rusije. Belorusija se graniči sa Ukrajinom, a Rusija je poslala trupe u Ukrajinu na početku vojne operacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: