Četvrtak, 24.03.2022.

19:30

Brnabić: "Briselski sporazum je mrtav"; Vulin: "Ovo je prvi korak ka uvlačenju Srbije u oružane sukobe"

Premijerka Srbije Ana Brnabić takođe je prokomentarisala današnju odluku Aljbina Kurtija.

Izvor: Tanjug

Brnabić:
Ilustracija: Shutterstock/PredragLasica

Ona se oglasila putem svom zvaničnom nalogu na Tviteru.

"Brutalno nasilje nad Srbima na Kosovu i Metohiji se nastavlja. Kurti svakom svojom odlukom, svakodnevno, podriva mir i stabilnost, krši međunarodne sporazume i uskraćuje osnovna ljudska prava pripadnicima našeg naroda na KiM. Briselski sporazum je mrtav", napisala je premijerka.

Vulin: "Ovo je prvi korak ka uvlačenju Srbije u oružane sukobe na Kosovu i Metohiji"

Izbacivanjem Srba iz institucija na Kosovu i Metohiji Kurti je ubio Briselski sporazum koji posle ove odluke više ne postoji, kaže ministar policije Aleksandar Vulin.

"Ovo je prvi korak ka uvlačenju Srbije u oružane sukobe na Kosovu i Metohiji koje Šiptari očigledno pripremaju. Ako Evropska unija koja je pokrovitelj Briselskog sporazuma odmah ne sazove sastanak u Briselu i stopira bilo kakvu nasilnu akciju usmerenu prema Srbima na Kosovu i Metohiji, onda sa pravom možemo reći da Kurtijev napad nije došao iz njegove mržnjom zatrovane glave. Šta god donesu naredni dani, sigurno je da je Srbija učinila sve da sačuva mir i da je sva odgovornost za stabilnost regiona sada na Evropskoj uniji, Kforu i Kurtiju", naveo je Vulin.

Srbija i Aleksandar Vučić svoj narod neće ostaviti bez podrške, dodao je ministar unutrašnjih poslova komentarišući sraman potez premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija, koji je smenio predsednicu Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici Ljiljanu Stevanović samo zato što je prisustvovala sastanku predstavnika Srba sa Kosova i Metohije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: