Subota, 12.03.2022.

18:28

Pretnja Moskve SAD-u: "Rusija bi mogla da cilja..."

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov zapretio je u subotu SAD, rekavši da bi Rusija mogla da cilja američke isporuke oružja Ukrajini.

Izvor: Tanjug

Pretnja Moskve SAD-u:
EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZE

"Upozorili smo SAD da isporuka oružja koju orkestriraju iz brojnih zemalja nije samo opasan potez, to je čin kojim se navedeni konvoji pretvaraju u legitimne mete", upozorio je Rjabkov u intervjuu za rusku televiziju Pervi Kanal.

Ruski zvaničnik je posebno naveo prenosne sisteme protivvazdušne odbrane i protivtenkovske raketne sisteme. Rjabkov je rekao da "bezbednosne garancije" koje Rusija zahteva od Zapada, uključujući uveravanje da Ukrajina nikada neće ući u NATO, više ne važe.

"Situacija se potpuno promenila. Sada je pitanje da se postigne sprovođenje ciljeva naših lidera", rekao je Rjabkov aludirajuću na "demilitarizaciju" Ukrajine na koju poziva Kremlj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

9 h

Podeli: