Četvrtak, 03.03.2022.

15:06

Đukanović dao mandat Abazoviću za formiranje vlade

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je da daje mandat za formiranje vlade lideru Građanskog pokreta (GP) URA Dritanu Abazoviću.

Izvor: Vijesti

Đukanović dao mandat Abazoviću za formiranje vlade
EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC

Đukanović i Abazović su se sastali ranije danas, kada je predsednik Crne Gore obavestio potpredsednika vlade da je završio konsultacije i da namerava da dâ mandat, prenose mediji.

"Konsultacije o mandataru za sastav Vlade, na koje su pozvani predstavnici političkih partija zastupljenih u Skupštini Crne Gore, okončao sam u ponedjeljak, 28. februara 2022. godine. Naime, počevši od petka 25. februara, razgovore sam imao sa predsednikom Socijaldemokratske partije (SDP) Raškom Konjevićem, predsednikom Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Damirom Šehovićem, predstavnicima Građanskog pokreta URA Boženom Jelušić i Milošem Konatarom, predsednikom Bošnjačke stranke (BS) Ervinom Ibrahimovićem, predsednikom Demokratske unije Albanaca (DUA) Mehmedom Zenkom, predsednikom Demokratske partije (DP) Fatmirom Đekom, predsednikom Albanske alternative (AA) Nikom Đeljošajem, predsednikom Force Genci Nimanbeguom, predsednikom Liberalne partije (LP) Andrijom Popovićem, potpredsednicima Demokratske partije socijalista (DPS) Jevtom Erakovićem i Abazom Dizdarevićem, generalnim sekretarom Aleksandrom Bogdanovićem i šefom njenog kluba poslanika u Skupštini Crne Gore Danijelom Živkovićem", navodi se u saopštenju Đukanovića.

Kako se dodaje, ostale parlamentarne partije nisu iskazale interes za učešće u konsultacijama na ovu temu.

"Predstavnici GP URA i njihovi politički partneri nedvosmisleno su me uverili da imaju parlamentarnu većinu za izbor 43. Vlade Crne Gore u Skupštini Crne Gore. Stoga sam doneo odluku da mandat za formiranje Vlade poverim gospodinu Abazoviću, predsedniku GP URA. U uverenju da je u najboljem interesu Crne Gore da što pre dobije Vladu u punom kapacitetu njene funkcionalonsti, posebno zbog dodatnih bezbednosno- političkih izazova generisanih ratom u Ukrajini i njegovim refleksijom na stabilonst našeg regiona, očekujem da u kratkom roku Parlament Crne Gore održi sednicu i odluči o programu i sastavu Vlade na predlog mandatara", stoji u saopštenju Đukanovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos: Evakuisano 800.000 ljudi

U Bangladešu je evakuisano gotovo 800.000 ljudi iz ugroženih područja pred dolazak jakog ciklona koji se formirao iznad Bengalskog zaliva, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije te zemlje.

12:28

26.5.2024.

1 d

Podeli: