Ponedeljak, 03.01.2022.

10:26

Drama na strogo čuvanoj granici niotkuda

Osoba koja je prošle nedelje prebegla iz Južne Koreje u Severnu Koreju zapravo je severnokorejski državljanin koji je prethodno bio prebegao u Južnu Koreju.

Izvor: Tanjug

Drama na strogo čuvanoj granici niotkuda
Foto: EPA-EFE/YONHAP/SOUTH KOREA OUT

To je izvestila novinska agencija Jonhap, pozivajući se na ministarstvo odbrane u Seulu.

Južnokorejski združeni štabovi (JCS) su saopštili da su sproveli operaciju potrage nakon što su otkrili jednu osobu u subotu na istočnoj strani Demilitarizovane zone (DMZ) koja razdvaja dve Koreje, prenosi agencija Rojters.

“Vlasti pretpostavljaju da je osoba severnokorejski begunac, a u procesu je provera činjenica”, saopštilo je južnokorejsko ministarstvo. Sumnja se da je reč o čoveku koji je i 2020. godine, u istom području, prešao DMZ i prebegao na Jug. Ovaj prelazak granice, koji se smatra ilegalnim u Južnoj Koreji, dolazi u trenutku kada Severna Koreja sprovodi stroge mere borbe protiv korona virusa, iako još nije potvrdila nijednu infekciju.

Dok se više hiljada severnokorejskih državljana preselilo u Južnu Koreju, prelasci preko DMZ su vrlo retki, navodi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: