Petak, 19.11.2021.

12:52

NATO nudi pomoć saveznicima u migrantskoj krizi

NATO je spreman da pruži dalju podršku saveznicima pogodjenim beloruskom migrantskom krizom, izjavio je danas generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

Izvor: Tanjug

NATO nudi pomoć saveznicima u migrantskoj krizi
EPA/EFE/ CHRISTIAN MARQUARDT / POOL

On je situaciju na granici sa Poljskom, Litvanijom i Letonijom okarakterisao kao "duboko zabrinjavajuću", prenosi agencija Rojters.

"Ostajemo na oprezu i spremni smo da dalje pomažemo našim saveznicima", poručio je Stoltenberg novinarima tokom posete Berlinu.

"Korišćenje ranjivih ljudi od strane režima beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka kao sredstva za vršenje pritiska na druge zemlje je cinično i nehumano", poručio je Stoltenberg, dodajući da je NATO potpuno solidaran sa svim saveznicima pogodjenim migrantskom krizom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Aktuelno

Uhapšen je

Južnokorejsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osnivač tehnološkog giganta Kakao.

13:20

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Podeli: