Petak, 19.11.2021.

12:52

NATO nudi pomoć saveznicima u migrantskoj krizi

NATO je spreman da pruži dalju podršku saveznicima pogodjenim beloruskom migrantskom krizom, izjavio je danas generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

Izvor: Tanjug

NATO nudi pomoć saveznicima u migrantskoj krizi
EPA/EFE/ CHRISTIAN MARQUARDT / POOL

On je situaciju na granici sa Poljskom, Litvanijom i Letonijom okarakterisao kao "duboko zabrinjavajuću", prenosi agencija Rojters.

"Ostajemo na oprezu i spremni smo da dalje pomažemo našim saveznicima", poručio je Stoltenberg novinarima tokom posete Berlinu.

"Korišćenje ranjivih ljudi od strane režima beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka kao sredstva za vršenje pritiska na druge zemlje je cinično i nehumano", poručio je Stoltenberg, dodajući da je NATO potpuno solidaran sa svim saveznicima pogodjenim migrantskom krizom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pogođena "Gvozdena kupola": Gube totalni rat?

Američki zvaničnici su ozbiljno zabrinuti da bi, u slučaju potpunog rata između Izraela i Hezbolaha, militantna grupa koju podržava Iran mogla da nadvlada izraelsku protivvazdušnu odbranu na severu.

22:12

20.6.2024.

20 h

Podeli: