Hrvati bi mogli u SAD bez viza, i to vrlo brzo

Hrvatski državljani bi krajem ove godine u SAD mogli da putuju bez viza, rekla je Hini zvaničnica američkog Ministarstva unutrašnje bezbednosti.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.09.2021.

09:18

Hrvati bi mogli u SAD bez viza, i to vrlo brzo
EPA-EFE Christian Bruna

Ona se nalazi u službenoj poseti Hrvatskoj, kako bi napravila poslednju procenu spremnosti te zemlje za ulazak u bezvizni režim.

Ministar unutrašnje bezbednosti Alehandro Majorkas donosi konačnu odluku o spremnosti Hrvatske za ulazak u Program izuzimanja od viza (VWP). Serena Hoj, sekrtar za međunarodne poslove u tom ministarstvu, Hini je rekla da će Majorkas odluku doneti do kraja septembra.

"A onda, ako sve bude po planu, verujemo da će Hrvatska do kraja godine biti u VWP-u", kazala je i dodala da je delegacija resornog ministarstva "optimisticna" da će tako i biti.

Hrvatski državljani će se nakon ukidanja viza za putovanje u SAD u turističke i poslovne svrhe prijavljivati putem Elektronskog sistema za autorizaciju putovanja (ESTA).

Putnici će se prijavljivati najkasnije 48 sati pre leta, a prijava će koštati 14 dolara. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nedavno je rekao da će hrvatsko pristupanje VWP-u biti važno i radi pristupanja Hrvatske šengenskom prostoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: