Ponedeljak, 06.09.2021.

09:05

Talibani ubili trudnu policajku pred decom i mužem; "Mnogi se plaše odmazde" FOTO

Talibani su ubili avganistansku policajku koja je bila u osmom mesecu trudnoće, izjavili su očevici za medije.

Izvor: Tanjug

Talibani ubili trudnu policajku pred decom i mužem;
Foto: EPA-EFE/STRINGER

Žena, za koju su lokalni mediji rekli da zvala Banu Negar, ubijena je u porodičnom domu, ispred porodice u gradu Firozoh, glavnom gradu provincije Gor.

Ubistvo dolazi nakon sve većeg broja izveštaja o nasilju nad ženama u Avganistanu.

Talibani su rekli za Bi-Bi Si da nisu umešani u ubistvo Negar i da istražuju njenu smrt.

Portparol talibana Zabiulah Mudžahid izjavio je da su talibani "svesni incidenta", i tvrdi da je talibani nisu ubili. On je dodao da su talibani već amnestirali osobe koje su radile za prethodnu administraciju, a za ubistvo trudne policajke je kazao da je u pitanju "neki lični animozitet ili nešto drugo".

Detalji oko ubistva još nisu potpuni, ali mnogi u Firozohu se plaše odmazde ukoliko progovore. Međutim, tri izvora su rekla za Bi-Bi-Si da su talibani tukli i ubili Negar ispred njenog muža i dece u subotu.

Rođaci su dali dokaz prikažavši jezive scene krvi koja je bila na zidu u uglu sobe i njeno telo, dok joj je lice bilo unakaženo. Porodica je rekla da je Negar radila u lokalnom zatvoru i da je bila u osmom mesecu trudnoće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pogođena "Gvozdena kupola": Gube totalni rat?

Američki zvaničnici su ozbiljno zabrinuti da bi, u slučaju potpunog rata između Izraela i Hezbolaha, militantna grupa koju podržava Iran mogla da nadvlada izraelsku protivvazdušnu odbranu na severu.

22:12

20.6.2024.

1 d

Podeli: